ماریسا وکسلر- مجله ام اس

رژیم غذایی مدیترانه ای با سلامت روان بهتر در بیماران مسن ام اس مرتبط است- بیماران مسن تحت رژیم معمولا علائم کمتری دارند: مطالعه

تاریخ انتشار : ۱۸:۳۲ ۲۰-۰۹-۱۴۰۲

طبق یک مطالعه جدید، افراد مسن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) که بیشتر از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند، ناتوانی شدید کمتری دارند و سلامت روان، خواب و مشکلات شناختی کمتری دارند. محققان نوشتند: این مطالعه شواهدی را ارائه کرده است که نشان می‌دهد اتخاذ [رژیم غذایی مدیترانه‌ای] در سطوح بالاتر با شیوع کمتر ناتوانی و شدت علائم، افسردگی، اضطراب، استرس درک‌شده، کیفیت خواب ناکافی، اختلال شناختی، و عدم تحرک فیزیکی در افراد مسن مبتلا به ام‌اس مرتبط است. در حالی که دانشمندان هشدار دادند که نتیجه گیری قطعی در مورد علت و معلول از این داده ها غیرممکن است، آنها گفتند که این یافته ها به شواهد فزاینده ای اضافه می کند که رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است فوایدی را برای ام اس ارائه دهد. مطالعه "ارتباط پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای بالاتر با شیوع کمتر ناتوانی و شدت علائم، افسردگی، اضطراب، استرس، کیفیت خواب، اختلال شناختی، و عدم فعالیت بدنی در بزرگسالان مسن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس" در مجله Psy Geria منتشر شد.

تبریز امروز 

ماریسا وکسلر
 رژیم غذایی مدیترانه ای،

تصویری که ترکیبی از غذاها، از گوشت و ماهی گرفته تا سبزیجات و میوه‌ها را نشان می‌دهد.

 طبق یک مطالعه جدید، افراد مسن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) که بیشتر از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند، ناتوانی شدید کمتری دارند و سلامت روان، خواب و مشکلات شناختی کمتری دارند.

محققان نوشتند: این مطالعه شواهدی را ارائه کرده است که نشان می‌دهد اتخاذ [رژیم غذایی مدیترانه‌ای] در سطوح بالاتر با شیوع کمتر ناتوانی و شدت علائم، افسردگی، اضطراب، استرس درک‌شده، کیفیت خواب ناکافی، اختلال شناختی، و عدم تحرک فیزیکی در افراد مسن مبتلا به ام‌اس مرتبط است.

در حالی که دانشمندان هشدار دادند که نتیجه گیری قطعی در مورد علت و معلول از این داده ها غیرممکن است، آنها گفتند که این یافته ها به شواهد فزاینده ای اضافه می کند که رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است فوایدی را برای ام اس ارائه دهد.

مطالعه "ارتباط پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای بالاتر با شیوع کمتر ناتوانی و شدت علائم، افسردگی، اضطراب، استرس، کیفیت خواب، اختلال شناختی، و عدم فعالیت بدنی در بزرگسالان مسن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس" در مجله Psy Geria منتشر شد.

رژیم مدیترانه ای یکی از رژیم های غذایی توصیه شده برای افراد مبتلا به ام اس است
اگرچه هیچ رژیم غذایی خاصی برای افراد مبتلا به ام اس توصیه نمی شود، اما خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند بخش مهمی از مدیریت این بیماری باشد.

رژیم غذایی مدیترانه ای معمولاً در بین فرهنگ های اطراف دریای مدیترانه مشاهده می شود و شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات و غلات کامل و همچنین ماهی، مرغ و روغن زیتون با گوشت قرمز کمتر، چربی حیوانی یا قندهای فرآوری شده است.

این رژیم مواد مغذی را فراهم می کند که تصور می شود خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند و برخی مطالعات کوچک نشان داده اند که این نوع رژیم ممکن است برای افراد مبتلا به ام اس فوایدی داشته باشد.

با این حال، تحقیقات قبلی در مورد رژیم غذایی مدیترانه ای در ام اس عمدتاً جوانان را شامل می شد. در این مطالعه، دانشمندان یونانی می‌خواستند بررسی کنند که آیا رژیم غذایی ممکن است برای افراد مسن مبتلا به این بیماری مفید باشد یا خیر.

دانشمندان یک نظرسنجی از 279 بیمار ام اس بالای 65 سال انجام دادند. بیشتر آنها زن بودند و بیش از 90 درصد ام اس عود کننده و فروکش کننده داشتند.

بیماران مجموعه ای از ارزیابی ها را تکمیل کردند و در مورد وضعیت ناتوانی، شدت علائم و سلامت روان سؤال کردند. بیماران همچنین امتیاز رژیم غذایی مدیترانه ای را تکمیل کردند، که یک معیار استاندارد است که محاسبه می کند رژیم غذایی یک فرد چقدر شبیه به رژیم غذایی مدیترانه ای است.

با در دست داشتن این داده ها، محققان تجزیه و تحلیل های آماری را به دنبال ارتباط بین امتیاز رژیم غذایی و سایر اندازه گیری ها انجام دادند.

نتایج نشان داد بیمارانی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای‌تری را گزارش کرده‌اند، به طور قابل‌توجهی مشکلات سلامت روانی از جمله افسردگی، اضطراب و استرس را گزارش می‌کنند.

رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش سطح ناتوانی مرتبط است
آنها کمتر احتمال داشت مشکلات خواب یا اختلال شناختی را گزارش کنند، بیشتر از نظر جسمی فعال بودند و به طور کلی سطوح ناتوانی کمتر و علائم ام اس شدید کمتری داشتند.

«نتایج ما مطابق با برخی از مطالعات قبلی است که پیروی بیشتر از [رژیم غذایی مدیترانه‌ای] ممکن است با بهبود ناتوانی بیماری و شدت علائم مرتبط باشد» و «اثرات مثبتی را در چندین جنبه از سلامت روانی افراد مسن نشان می‌دهد.» MS، محققان نتیجه گرفتند.

این تیم خاطرنشان کرد که این مطالعه فقط همبستگی‌ها را شناسایی کرده است، بنابراین نمی‌توان از روی داده‌ها گفت که آیا تفاوت‌های رژیم غذایی دلیل تفاوت‌های شناسایی‌شده است یا اینکه آیا عوامل دیگری نیز ممکن است نقش داشته باشند.

دانشمندان نوشتند: «اگرچه ما برای سن، جنسیت، وضعیت تحصیلی و مالی، وضعیت زندگی، عادات سیگار کشیدن، ملیت و وضعیت BMI [شاخص توده بدنی] تعدیل اعمال کرده‌ایم، هنوز این احتمال وجود دارد که مخدوش‌کننده باقیمانده ممکن است بر یافته‌های ما تأثیر بگذارد. . به این ترتیب، آنها بر نیاز به مطالعات آینده برای ارزیابی تأثیر عادات غذایی در ام اس تاکید کردند.

این تیم نتیجه گیری کرد: "مطالعات آینده نگر مبتنی بر جمعیت باید بیشتر برای به دست آوردن نتایج قطعی برای اثرات مفید بالقوه [رژیم غذایی مدیترانه ای] در این گروه سنی از بزرگسالان مبتلا به ام اس انجام شود."


نظرات کاربران


@