راست‌افاریانی که برای 131 سالگی امپراتور هایله سلاسی گرد هم می‌آیند، هنوز با مرگ گزارش شده او در سال 1975 دست و پنجه نرم می‌کنند.

خدای راستافاریانی ها هایلاسلاسی اتیوپیایی وقتی که مرد

تاریخ انتشار : ۱۲:۳۶ ۳۱-۰۴-۱۴۰۲

در 23 جولای 2023، هزاران راستافاریایی که به خاطر ترسناک بودنشان و مصرف حشیش به عنوان یک مراسم مقدس شناخته می شوند، در جامائیکا گرد هم می آیند تا تولد هایله سلاسی اول، امپراتور اتیوپی را جشن بگیرند. جوامع راستافاریان تقریباً در همه قاره‌ها امروزه در سراسر جهان بین 700000 تا 1000000 تخمین زده می‌شوند. اعتقادات آنها از طریق مهاجرت، موسیقی رگی و همچنین رسانه های چاپی، تصویری و دیجیتال منتشر می شود. اولین جوامع راستافاریان حدوداً در سال 1931 در شرق جامائیکا ظهور کردند. دو نسل اول راستافاریان عمدتاً از مردم آفریقایی تبار بودند که به جوامع طبقه کارگر تعلق داشتند. راستافاریان بر این عقیده هستند که امپراطور هایلاسلاسی، خدا یا جاه است که در قالب انسان ظاهر شد و آنها قوم برگزیده خدا هستند. آنها سخاوتمندانه از کتاب مقدس شاه جیمز وام می گیرند و الهیات خود را حول هویت و فرهنگ سیاهان و آفریقایی می آمیزند.

تبریز امروز:

تاریخ انتشار: 19 ژوئیه 2023 
چارلز ای. پرایس
دانشیار آموزش و توسعه انسانی، دانشگاه تمپل

Two men with braided hair play a drum while a woman sits nearby on a rock, with a small child.
دو مرد با موهای بافته شده در حالی که زنی با یک کودک کوچک روی صخره نشسته، طبل می نوازند. راستافاریان در طول یک جلسه ویژه نیایش و عبادت در جنگل مننگای کنیا، طبل می زنند و می خوانند. 

در هفته 23 ژوئیه 2023، هزاران راستافاریایی که به خاطر ترسناک بودنشان و مصرف حشیش به عنوان یک مراسم مقدس شناخته می شوند، در جامائیکا گرد هم می آیند تا تولد هایله سلاسی اول، امپراتور اتیوپی را جشن بگیرند.

جوامع راستافاریان تقریباً در همه قاره‌ها امروزه در سراسر جهان بین 700000 تا 1000000 تخمین زده می‌شوند. اعتقادات آنها از طریق مهاجرت، موسیقی رگی و همچنین رسانه های چاپی، تصویری و دیجیتال منتشر می شود.

اولین جوامع راستافاریان حدوداً در سال 1931 در شرق جامائیکا ظهور کردند. دو نسل اول راستافاریان عمدتاً از مردم آفریقایی تبار بودند که به جوامع طبقه کارگر تعلق داشتند.

 راستافاریان بر این عقیده هستند که امپراطور هایلاسلاسی، خدا یا جاه است که در قالب انسان ظاهر شد و آنها قوم برگزیده خدا هستند. آنها سخاوتمندانه از کتاب مقدس شاه جیمز وام می گیرند و الهیات خود را حول هویت و فرهنگ سیاهان و آفریقایی می آمیزند.

با این حال، از اواسط دهه 1970، دیدگاه های راستافاریان در مورد الوهیت امپراتور تا حدی به دلیل مرگ امپراتور سلاسی و همچنین به دلیل هجوم هواداران جدید با پیشینه های مختلف طبقاتی، نژادی و ملی. متفاوت بوده است، 

من که یک راستافاری هستم، و با تحقیق و مطالعه در مورد جامعه مذهبی، دیدم که چگونه تنوع فزاینده در بین آنها دیدگاه های مختلفی را در مورد الوهیت امپراتور سابق به ارمغان آورده است.

خدا به عنوان پادشاه
راستافاری ها بر این باورند که پیشگویی عهد جدید کتاب مقدس زمانی محقق شد که پادشاه نجیب زاده اتیوپیایی راس تافاری ماکونن، که در سال 1892 در استان هرار اتیوپی به دنیا آمد، در 2 نوامبر 1930 به عنوان دویست و بیست و پنجمین امپراتور اتیوپی تاج گذاری کرد.

راستافاریان بر این باورند که پادشاه نسب خود را به داوود پادشاه عهد عتیق از قبیله یهودا و پسر داوود، پادشاه سلیمان می‌رساند. «کبرا نگاست»، یک حماسه ادبی اتیوپی در قرن چهاردهم، داستان چگونگی دیدار ملکه سبا از سلیمان و داشتن پسری به نام منلیک اول در دوران باستان را روایت می‌کند. منلیک اول اولین امپراتور اتیوپی بود.

پادشاه راس تافاری نام امپراطور هایلاسلی اول یا قدرت تثلیث مقدس را همراه با القاب فرماندهی مانند پادشاه پادشاهان و شیر فاتح یهودا به خود گرفت.

راستافاریان تاج گذاری پادشاه در سال 1930، القاب و نسب او را به عنوان تحقق پیشگویی در کتاب مکاشفه می دانند. طبق فصل 5، کتابی از «هفت مهر» وقایع آخرالزمان را نشان می‌دهد که بسیاری از مسیحیان معتقدند پس از بازگشت مسیح آغاز می‌شود – اما تنها «ریشه داوود»، «شیر فاتح»، می‌تواند آن را باز کند، که هر کدام وقایع بین مصلوب شدن و بازگشت مسیح را آشکار می‌کند.

راستافاری‌ها که به‌خاطر خدایشان - شاه راس تافاری - نامگذاری شده‌اند، از یک جامعه کوچک در دهه 1990 به ده‌ها هزار نفر در جامائیکا تبدیل شدند، همانطور که در کتاب سال 2022 خود "راستافاری: تکامل یک مردم و هویت آنها" توضیح داده‌ام.

دردسرهای پرستش خدای سیاه
بسیاری از جامائیکایی‌ها، به‌ویژه نخبگان، راستافاری را به خاطر پرستش یک پادشاه آفریقایی به عنوان یک خدا، مسخره کردند. آنها در هر مرحله به دنبال اثبات مضحک بودن راستافاری بودند. از دهه 1930 تا 1970، راستافاری ها توسط هموطنان جامائیکایی خود مورد تحقیر قرار گرفتند و مورد تبعیض و خشونت قرار گرفتند. بسیاری از راستافاری را زندانی کردند، کتک زدند و موهای بسیاری از مردان را به خاطر عقایدشان به زور تراشیدند.

زمانی که امپراتور سلاسی از جامائیکا بازدید کرد و صدها راستافاری در فرودگاه نورمن مانلی در کینگستون به استقبال امپراتور رفتند، اوضاع شروع به تغییر کرد. او با دعوت از راستافاری برای پیوستن به او در مراسم رسمی دولتی، سروصدای بیشتری به پا کرد.

دیدار امپراتور باعث احترام به راستافاری شد و افراد جدیدی مانند ریتا مارلی، خواننده موسیقی رگی و همسر باب مارلی فوق ستاره رگی را به خود جذب کرد. راستافاری ها به نماد هویت، فرهنگ و تاریخ سیاهان تبدیل شدند.

در سال 1975، مطبوعات اعلام کردند که امپراطور هایلا سلاسی مرده بود جرقه یک بحران وجودی را برای راستافاری به راه انداخت. در یک کودتا به رهبری منگیستو هایله ماریم، سیاستمدار و سرباز اتیوپیایی، امپراتور به زندان افتاد و ظاهراً به قتل رسید.

برخی از منتقدان اظهار داشتند که بالاخره احمق بودن راستافاری ها ثابت شد و خدای آنها مرده است. باب مارلی در آهنگ تحسین شده خود، "Jah Live" (به معنای خدا زنده است) منتقدان را رد کرد.

 


اگر خدا بمیرد چه اتفاقی می افتد؟
راستافاری به این اطلاعیه از چند جهت پاسخ داد. برخی مرگ امپراتور هایلاسلاسی را انکار کردند و اصرار داشتند که خدا نمی تواند بمیرد و هیچ جسدی برای تایید مرگ پیدا نشد. سال‌ها بعد، استخوان‌هایی که گفته می‌شود متعلق به امپراطور هایلاسلاسی است، از گودالی در زیر کاخ منلیک در اتیوپی به دست آمد، اما هرگز تایید نشد که استخوان‌های امپراتور است.

برخی دیگر گفتند که تنها زمان معنای ناپدید شدن امپراتور را آشکار می کند، زیرا راه های خدا فراتر از قواعد فانی است.

دیدگاه دیگر این بود که ناپدید شدن امپراتور نشانه آغاز عصر جدیدی بر روی زمین است، بسیار شبیه به ظهور مسیح از مرگ. در دوره جدید، این پیروان معتقد بودند، راستافاری باید به عنوان مسح‌شدگان امپراتور عمل کند و سنت‌ها، دانش‌ها و جوامعی را که به وجود آورده‌اند ادامه دهند.

برخی دیگر معتقد بودند که امپراتور شایسته احترام است اما نه به عنوان خدا. این امر ارتباط زیادی با تنوع فزاینده راستافاریان در جامائیکا و بین المللی داشت.

در جامائیکا، راستافاریان طبقه متوسط که به عنوان دوازده قبیله اسرائیل شناخته می شوند، بیشتر از این دیدگاه پیروی می کنند، همانطور که بسیاری از آفریقایی هایی که خود را راستافاریان می دانند، بیشتر موافق هستند. با این حال، آموزه امپراتور به عنوان خدا همچنان غالب است.

همچنین کسانی هستند که همچنان تعجب می کنند که چرا بسیاری از راستافاری این تصور را که امپراطور مرده است را رد می کنند. همانطور که در کتابم بحث می‌کنم، این ادعا که امپراتور هنوز زنده است، بدون شواهد قطعی، نیازمند ایمان است - درست مانند مسیحیان - که معتقدند عیسی مسیح جاودانه است.

 


نظرات کاربران


@