سال در سرزمین های دیگر

انکوتاتاش ، سال نو اتیوپیایی

تاریخ انتشار : ۰۴:۰۱ ۰۷-۰۱-۱۴۰۲

تاریخ انکوتاتاش نشان دهنده پایان تقریبی سه ماه باران شدید است، زمانی که گل های مروارید در سراسر کوه ها شکوفا می شوند و مزارع به زرد روشن تبدیل می شوند. کلمه "انکوتاتاش " دارای نمادگرایی است زیرا نه تنها به معنای "هدیه جواهرات" است، بلکه نشان دهنده پایان فصل بارانی است، زمانی از سال که در طی آن چشم انداز اتیوپی با گل های زرد روشن به نام آ دی آبه پوشیده شده است.

تبریز امروز:

انکوتاش - سال نو اتیوپی

سال نو اتیوپیایی انکوتاتاش نام دارد و بسته به سال کبیسه در 11 یا 12 سپتامبر جشن گرفته می شود.
جالب توجه است که اتیوپی از تقویم باستانی خود به نام تقویم Ge'ez استفاده می کند، بنابراین این تعطیلات عمومی در اول مسکرم - اولین روز در تقویم محلی - جشن گرفته می شود.

انکوتاتاش- عید در اتیوپی
تاریخ انکوتاتاش نشان دهنده پایان تقریبی سه ماه باران شدید است، زمانی که گل های مروارید در سراسر کوه ها شکوفا می شوند و مزارع به زرد روشن تبدیل می شوند.
کلمه "انکوتاتاش " دارای نمادگرایی است زیرا نه تنها به معنای "هدیه جواهرات" است، بلکه نشان دهنده پایان فصل بارانی است، زمانی از سال که در طی آن چشم انداز اتیوپی با گل های زرد روشن به نام  آ دی آبه پوشیده شده است.

آدی آبه
این دوره ای است که پیرها به جوان ها هدیه می دهند و جوان ها به چشم اندازهای جدید امیدوار می شوند که به طور سنتی با بازگشت ملکه سبا به اتیوپی پس از دیدار او از پادشاه سلیمان در اورشلیم در حدود 980 قبل از میلاد همراه است. ملکه در کشورش با جواهرات فراوانی که در زبان رسمی ملی به نام «انکو» نیز شناخته می‌شود، مورد استقبال قرار گرفت.

گل های آدی آبه با در دستان دختر اتیوپیایی

 تعداد ساعات روشنایی روز و ساعات شب در هر نقطه از کره زمین در ماه سپتامبر یک بار دقیقاً برابر است، که یکی از دلایلی است که اتیوپی ها سال نو را در این ماه جشن می گیرند. در این زمان از سال، خورشید و ماه که برای شمارش زمان استفاده می شوند، هر کدام 12 ساعت قبل از غروب دارند. دلیل دوم برگرفته از انجیل است که می گوید آفرینش آسمان ها و زمین در ماه سپتامبر اتفاق افتاد.

انکوتاش تعطیلاتی است که در میان مردم از همه ادیان و تقریباً همه فرهنگ ها در سراسر کشور مشترک است.

آنکوتاتاش
جشن های بزرگی برگزار می شود که معمولاً یک هفته تمام طول می کشد و حول گردهمایی های خانوادگی می چرخد.
در شب سال نو، مردم مشعل‌های چوبی را روشن می‌کنند - که در زبان محلی به نام «چیبو» شناخته می‌شود - تا نمادی از آمدن فصل جدید آفتاب باشد، اکنون که فصل باران به پایان می‌رسد.
اما روز واقعی سال نو با ذبح حیوانات، برکت نان و تلا (یک دمنوش سنتی) آغاز می شود.
خانواده ها معمولاً در شب سال نو یک حیوان می خرند و صبح روز بعد آن را ذبح می کنند.

غذای عید
سپس انواع غذاهای معمولی آماده می شود و برای ناهار سرو می شود.
مانند چندین جشن فرهنگی در سراسر جهان، غذا نقش مهمی در جشن انکوتاش دارد که شامل دورو وات، یک خورش مرغ تند که معمولاً با برنج یا نان مسطح معروف به اینجرا سرو می‌شود، دولت، ترکیبی از گوشت چرخ کرده، جگر و چنبره بره که گاهی به صورت خام سرو می شود، یا گات، فرنی سفت به شکل دونات، که به نام جنفو نیز شناخته می شود که اغلب از آرد جو یا آرد ذرت تهیه می شود و با سس غوطه ور در وسط آن سرو می شود.

غذای عید در اتیوپی
نوشیدنی‌هایی که سرو می‌شود عبارتند از قهوه، یک غذای اصلی روی میز اتیوپی، و اراکی، که معمولاً از انگور و بادیان انگور تهیه می‌شود.


نظرات کاربران


@