اقتصاد در طبیعت

در فصل بارانی زیمبابوه، زنان به دنبال قارچ های وحشی هستند

تاریخ انتشار : ۱۰:۴۵ ۲۸-۱۲-۱۴۰۱

فصل بارانی زیمبابوه انبوهی از قارچ‌های وحشی را به ارمغان می‌آورد که بسیاری از خانواده‌های روستایی برای افزایش درآمد خود آن را می‌فروشند. اما این مزیت همچنین با خطر همراه است زیرا هر ساله گزارش هایی از مرگ افراد پس از خوردن قارچ های سمی وجود دارد. تشخیص بین قارچ های ایمن و سمی به انتقال بین نسلی دانش بومی از مادر به دختر تبدیل شده است. قارچ‌های وحشی سرشار از پروتئین، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند و در زیمبابوه، جایی که غذا و مشاغل رسمی برای بسیاری کمیاب است، یک غذای لذیذ و درآمدزا هستند.

تبریز امروز:

فارچ وحشی در زیمبابوه

مردم در جنگلی در حومه حراره، جمعه، 24 فوریه، 2023، قارچ‌های وحشی را می‌چینند. فصل بارانی زیمبابوه انبوهی از قارچ‌های وحشی را به ارمغان می‌آورد که بسیاری از خانواده‌های روستایی برای افزایش درآمد خود آنراچیده و می‌فروشند. قارچ‌های وحشی سرشار از پروتئین، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند و در زیمبابوه، جایی که غذا و مشاغل رسمی برای بسیاری کمیاب است، یک غذای لذیذ و درآمدزا هستند. 
حراره، زیمبابوه (AP) - فصل بارانی زیمبابوه انبوهی از قارچ‌های وحشی را به ارمغان می‌آورد که بسیاری از خانواده‌های روستایی برای افزایش درآمد خود آن را می‌فروشند.

اما این مزیت همچنین با خطر همراه است زیرا هر ساله گزارش هایی از مرگ افراد پس از خوردن قارچ های سمی وجود دارد. تشخیص بین قارچ های ایمن و سمی به انتقال بین نسلی دانش بومی از مادر به دختر تبدیل شده است. قارچ‌های وحشی سرشار از پروتئین، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند و در زیمبابوه، جایی که غذا و مشاغل رسمی برای بسیاری کمیاب است، یک غذای لذیذ و درآمدزا هستند.

بیوتی وایسونی  46 ساله، که در حومه پایتخت، هراره زندگی می کند، معمولاً در سپیده دم از خواب بیدار می شود،  و قبل از اینکه به جنگلی در 15 کیلومتری (9 مایل) راه برود، سطل های پلاستیکی، یک سبد، بشقاب ها و یک چاقو را آماده می کند.

دختر 13 ساله او بورلی به عنوان شاگرد در خدمت است. در جنگل، این دو به جمع‌کنندگان دیگر می‌پیوندند، عمدتاً زنانی که دوش به دوش فرزندانشان کار می‌کنند و شبنم صبحگاهی را در جمع آوری زیر درختان و برگ‌های خشک آماده می‌کنند.

قارچ در جنگل

پلیس به طور مرتب به مردم در مورد خطرات مصرف قارچ های وحشی هشدار می دهد. در ماه ژانویه، سه دختر در یک خانواده پس از خوردن قارچ‌های وحشی سمی جان خود را از دست دادند. چنین گزارش هایی در هر فصل فیلتر می شوند. چند سال پیش 10 نفر از اعضای خانواده بر اثر مصرف قارچ سمی جان خود را از دست دادند.

برای جلوگیری از چنین نتیجه مرگباری، وایسونی به دخترش یاد می دهد که چگونه قارچ های ایمن را شناسایی کند.

بازار قارچ

وایسونی که می‌گوید از کودکی شروع به چیدن قارچ‌های وحشی کرده است، می‌گوید: «او اگر خطا کند مردم را می‌کشد،  ظرف چند ساعت، سبدها و سطل های او با قارچ های کوچک قرمز و قهوه ای پوشیده از خاک پر می شود.

واندر نگزیمانا، استادیار باغبانی در دانشگاه علوم و فناوری کشاورزی ماروندرا، گفت که زنانی مانند وایسونی بازیگران مسلط در تجارت قارچ زیمبابوه هستند.

«عمدتاً زنان گردآورنده بوده اند و معمولاً با دختران خود می روند. آن‌ها دانش بومی را از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌کنند.»

او گفت که آنها قارچ های خوراکی را از قارچ های سمی با شکستن و تشخیص "مایع شیر مانندی که بیرون می ریزد" و با بررسی دقیق رنگ زیر و روی قارچ ها تشخیص می دهند. او گفت که آنها همچنین به دنبال نقاط جمع آوری خوب مانند کنار مورچه ها، مناطق نزدیک به انواع خاصی از درختان بومی و درختان بائوباب در حال تجزیه و تحلیل هستند.

قارچ
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط نگزیمانا و همکارانش در دانشگاه در سال 2021، تقریباً از هر چهار زن که برای قارچ وحشی علوفه می‌جویند، یک نفر دختران خود را همراهی می‌کنند. «فقط در چند مورد» - 1.4 درصد - مادران با یک فرزند پسر همراه بودند. .

محققان خاطرنشان کردند: «مادران در مقایسه با همتایان خود – پدران، از قارچ های خوراکی وحشی آگاهی بهتری داشتند. محققان با نزدیک به 100 نفر مصاحبه کردند و جمع آوری قارچ را در بینگا، منطقه ای در غرب زیمباوه مشاهده کردند که در آن کشت غذای اصلی زیمبابوه، ذرت، به دلیل خشکسالی و کیفیت پایین زمین تا حد زیادی غیرقابل دوام است. بسیاری از خانواده ها در بینگا آنقدر فقیر هستند که نمی توانند غذای اولیه و سایر اقلام را بپردازند.

بنابراین فصل قارچ برای خانواده ها مهم است. بر اساس این تحقیق، به طور متوسط، هر خانواده از فروش قارچ های وحشی، علاوه بر تکیه بر قارچ ها برای مصرف غذای خانگی خود، ماهیانه بیش از 100 دلار درآمد داشت.

قارچ

به گفته آژانس های مربوطه، تا حد زیادی به دلیل شرایط آب و هوایی سخت، حدود یک چهارم از جمعیت 15 میلیونی زیمبابوه از نظر غذایی ناامن هستند، به این معنی که مطمئن نیستند وعده غذایی بعدی خود را از کجا تهیه کنند. بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، زیمبابوه یکی از بالاترین نرخ‌های تورم غذا در جهان را با 264 درصد دارد.

برای ترویج مصرف ایمن قارچ و ایجاد درآمد در طول سال، دولت در حال ترویج تولید تجاری در مقیاس کوچک انواع خاصی مانند قارچ صدفی است.

اما به نظر می رسد که وحشی ها محبوب ترین هستند.

"آنها به عنوان یک غذای لذیذ بهتر وارد می شوند. حتی عطر و بوی قارچی که ما از نظر تجاری انجام می‌دهیم کاملاً متفاوت است، بنابراین مردم آنها را دوست دارند و در این فرآیند جوامع پولی به دست می‌آورند."

وایسونی، تاجر حراره، می‌گوید که قارچ‌های وحشی به او کمک کرده‌اند تا بچه‌ها را در مدرسه بگذراند و همچنین شرایط سخت اقتصادی را که در دو دهه گذشته زیمبابوه را تحت تأثیر قرار داده است، تحمل کند.

هر سفر قبل از سپیده دم به جنگل، فقط شروع یک روند یک روزه است. وایسونی بعداز حنع آوری به یک بزرگراه شلوغ می رود. او با استفاده از یک چاقو و آب، قارچ ها را قبل از پیوستن به رقابت سخت دیگر فروشندگان قارچ به امید جذب رانندگان رهگذر، تمیز می کند.

یک راننده با سرعت زیاد دیوانه وار به تاجران کنار جاده هشدار داد که دور شوند. درعوض، فروشندگان به امید فروش، روی همدیگر هجوم می برند.

یکی از رانندگان به نام Simbisai Rusenya ایستاد و گفت که نمی تواند از کنار قارچ های وحشی فصلی بگذرد. اما با آگاهی از مرگ و میرهای گزارش شده از موارد سمی، قبل از خرید نیاز به قانع کردن داشت.

"به نظر اشتها آور است، اما آیا خانواده من را نمی کشد؟" .

وایسونی به طور تصادفی دکمه ای را از سبد خود برداشت و با آرامش آن را جوید تا به او اطمینان دهد. "دیدید؟" او گفت: امن است!


نظرات کاربران


@