خبر های ویژه

پل موجی به جزیره اوبولونسکی تقریباً تکمیل شده است

30 فروردین 1403

چه کسی درختارو برید؟

29 فروردین 1403

خانا باغ های حکم آباد

29 فروردین 1403

شکوفه های گیلاس زیبایی های بهار + ویدئو

20 فروردین 1403

سفره ی افطاری خیابان

16 فروردین 1403

ارمنستان باید تصمیم بگیرد که به کدام سمت برود. کنفرانس نیروهای دموکراتیک در مورد هم گرایی در اروپا برگزار شد

11 فروردین 1403

ارمنستان: دولت با معضل تعیین حدود مرزها دست و پنجه نرم می کند

8 فروردین 1403

کلیسای کوچک آیواسیل طرابزون

8 فروردین 1403

مسیر ریلی باکو-تفلیس اصلاح می شود

5 فروردین 1403

تغییر ژئوپلتیک در قفقاز ؛ ارمنستان غرب را وارد منطقه می کند

5 فروردین 1403

ایزابلین عینالی

5 فروردین 1403

مردی که انباری ساختمانش تبدیل به مکان گردشگری شد

5 فروردین 1403

حمله به تالار موسیقی در کروکوس روسیه

3 فروردین 1403

سیاهچال برج زانوس ، کتابخانه امروز طرابزون

1 فروردین 1403

نخست وزیر ارمنستان می گوید باید مناطق مورد مناقشه را به آذربایجان بازگرداند وگرنه با جنگ مواجه خواهد شد

29 اسفند 1402

رئیس جمهور آذربایجان می گوید صلح با ارمنستان از همیشه نزدیکتر است

29 اسفند 1402

آیا حمله پوتین به اوکراین موقعیت او را در روسیه بهبود بخشیده است؟

26 اسفند 1402

عینالی را با عنوان پارک ملی سرخاب برای شهرتبریز حفظ کنیم

25 اسفند 1402

پایان یولی ، نگاره ای با قلم پای یاران رفته

21 اسفند 1402

آلمان نازی در میان رهبران مذهبی آمریکا هوادارانی داشت - و برتری سفیدپوستان به حمایت آنها دامن زد

14 اسفند 1402

ک گروه سیاسی راست افراطی در آلمان محبوبیت پیدا می کند – اما اعتراضات علیه آن نیز همینطور است

14 اسفند 1402

کمی مانده به بهار ، اولین گل عینالی در اسفندماه

6 اسفند 1402

بویمادرن - بومادران از گل های کوهستان عینالی

4 اسفند 1402

یک رستوران در دوه چی بازارچاسی

4 اسفند 1402

یولیا ناوالنایا اکنون جدیدترین رهبر اپوزیسیون روسیه است

4 اسفند 1402

اسکی شهیر، اولین سکونت گاه ملا نصرالدین

2 اسفند 1402

ناوالنی در زندان می میرد - اما طرح او برای فعالیت های ضد پوتین زنده خواهد ماند

29 بهمن 1402

سنگ قبر برای مهاجران گمنام

26 بهمن 1402

سیل در آنتالیا

25 بهمن 1402

رییس جمهور گفت " من اشتباه کردم" و استعفا داد!

22 بهمن 1402

تغییر فرمانده محبوب ارتش توسط رییس جمهور

22 بهمن 1402

ابرهای طوفانی بدهکاری برای طبقه متوسط آفریقای جنوبی جمع می شوند

16 بهمن 1402

تبریز و شمال غرب

29 فروردین 1403

چه کسی درختارو برید؟

چه کسی درختارو برید این بدجنس همه درختارو قطع کرد!

29 فروردین 1403

خانا باغ های حکم آباد

خانا باغ های مخروطی باغات سبزی تبریز ، نمادهایی از کار و زحمت و اندک استراحت بعد از ظهر و شبانه ی مردم زحمتکش هستند ! حکم آباد مفهومی گرانبها در سبزی و کاهوی تبریز دارد ! منطقه ای که با ناکارآمدی مدیران شهری در حال فروپاشی تدریجی است ! ثبت ملی باغات ، عدم صدور مجوز تفکیک ، ممانعت از خیال پردازی های زشت و کژ همچون ساخت پارک بزرگ با تخریب باغ بزرگ می تواند در رسیدن به مقصد مهم ثبت جهانی زمین احیا شده و موزه زنده باغ و بوستان سبزی شهر تبریز کمک کند!

5 فروردین 1403

ایزابلین عینالی

باران تازه قطع شده بود و او هم در میان آب و خاک خیس قدم می زد ، ایزابلین پرنده ی مهاجر عینالی است که اکنون کمتر مهاجرت به دور دست ها می کند و در مناطق معتدل نیزگذران می کند و با تغییر فصل دوباره به سرخاب برمی گردد.

25 اسفند 1402

عینالی را با عنوان پارک ملی سرخاب برای شهرتبریز حفظ کنیم

سرخاب با سرخی بی همتای خاکش ، جایگاه محافظش برای شهر ، حریم منظر شهرش، آرام بخشی مردان و زنانش با عطرآگینی گیاهانش و شادی و شورآفرینی زیبایی گل هایش و هنرنمایی سنگ هایش و خنکی بولاخ هایش ، محلی نیست که نابودی آن برحال مردمان شهر بی اثر باشد !.......غنای طبیعت کوهستان عینالی همان سرخاب در شمال شهر تبریز و وجود ده ها گونه گل و گیاه ارزشمند و گونه های تحت انقراض و کمیاب و حیات انواع پرنده و حیوانات و آثار دیرینه بشری از بقعه تا پایان یولی و پایان کورپوسی و سنگ های ضرب و تراش خورده اش در خاللی دره و آب راه های نهند و حضور کوهستان در فرهنگ شفاهی و مکتوب مردمان، شرایط ممکن به منظور ثبت منطقه شمال شهر از فرودگاه تا آرپا دره سی مشتمل بر بخش درختکاری شده به عنوان منطقه ی دارای ارزش های "خاص فرهنگی" و "گونه های تحت انقراض مانند زنبق بنفش" و یا یک" کوهستان سرخ فام" و با نام" پارک کوهستان سرخاب یا عینالی و یا طبیعت "را فراهم آورده است . آنگونه که شان شهر است و نشانگر توانمندی ادراک مدیرانش!

21 اسفند 1402

پایان یولی ، نگاره ای با قلم پای یاران رفته

پایان یولی راه قدیمی اهر، جاده ای خاکی است که سال ها مردمان ، همراه با چهارپایان خود در آن طی طریق کرده اند و با قلم پای خود راه را به تصویر کشیده اند ! در مجاورت تبریز دو پل از آن باقی مانده است ...یکی از آنها مدفون در زیر خاک است که گاه سر آن باز می شود تا به سرش برسند و دوباره سر بر می بندد و پل دیگری که تمایلی برای حفظ و ثبت آن وجود ندارند و همچنین مسیری منقطع از راه که همچنان باقی است و گاه نیاز به مرمت دارد ! بدنه " پایان یولی " در شمال تبریز و در درون کوه سرخاب در معرض تخریب است .........پایان یولی یکی از زیبا ترین راه موزه ها و جاده های قدیمی تبریز است که می توان با حفاظت از آن ثروتی بزرگ را برای تبریز و تاریخ " یول" همان راه ایجاد کرد. راه در کنار مسیرهای دستکاری شده آن اکنون با فرسایش آب و خاک نیز در معرض شستشو است و نه تنها راه قدیمی که تهدید زندگی عابرین پیاده و سواره را همراه دارد .

6 اسفند 1402

کمی مانده به بهار ، اولین گل عینالی در اسفندماه

او از اولین گل های کوهستان سرخاب عینالی است که توان تحمل زمستان را نداشت ،او گرمی بهار رادر تن خود حس کرده بود، پس باید گل می داد و خود نغمه ی بهار را بنوازد

4 اسفند 1402

بویمادرن - بومادران از گل های کوهستان عینالی

بوی تیزش در سنت های یک سرزمین جاری است ، گاه در موقع بیماری دم کرده ی آن را نوشیده ایم و زیبایی و عطر آن را در با لذت حفظ کرده ایم ، بویمادرن یا به قولی بومادران ریشه ای عمیق در عینالی دارد ..........

4 اسفند 1402

یک رستوران در دوه چی بازارچاسی

گسترش رستوران ها در تبریز نمودی از آمادگی در بستر سخت توسعه ی شهر و شناخته شدن به عنوان مقصد توریسم و حتی آماده سازی مردم برای حضور در اماکن عمومی هستند ،..

12 بهمن 1402
16 دی 1402

منظره ای از برف تبریز در رشدیه

برف تبریز بعد از مدت ها انتظار برزمین نشست و تا بعد از ظهر نتوانست دوام بیاورد ...........اما صبح مناظر بدیع و زیبایی را آفرید

15 دی 1402

پایان یولو ، پایان کورپوسو سایت موزه ای در حال فراموشی در منظر شهر تبریز

بعد از باغات سرسبز باغمیشه که گاه معدود دیوار های گلی و خانه های خشتی گذشته های دور همچنان در محل مانده اند و سپس با عبور از پایان گولی ( استخر ) ، تازه به پای کوه نرسیده بودیم ، از پیچ و خم راه ها و با گذشتن از روی پل رضا خانی کم کم مسیر را به سمت ونیار ادامه می دادیم! راه مشهور به پایان یولی بود و پل دوم نیز در این یول حاضر بود ؛ پلی که که یول را از سیل و بارش نجات می داد! نمی توان گفت چه کسانی از این راه عبور کرده اند و در روستاهای فراموش شده مسکن گزیده و یا در آسیاب های محل گندم آرد کرده اند ! و نان را با چه زحمتی آفریده اند! پل اول اکنون سالم در زیر خاک هاست ، پل دوم بیرون از خاک و در مسیر قدیم پایان یولی و ونیار همچنان باقی است، یول هم همچنان بقای خود را دارد و چه یاران رفته ای که با قلم پا آن را صیقل داده و هموار کرده اند. مسئولیت حفظ راه برعهده اداره راه و شهرسازی شاید باشد و مسئولیت حفظ یول و پل و ثبت آن برعهده اداره میراث فرهنگی ! اداره راه و شهرسازی می تواند راه و پل را به عنوان موزه زنده و یا سایت موزه حفظ نماید و مانع از زمین خواری و تعدی به حریم مسیل گردد ، میراث فرهنگی در راستای مسئولیت خود قادر به ثبت و ترمیم دیواره های سنگی راه و پل خواهد بود ! این تقاضا برای حفظ راه و پل یک خواسته برمبنای قانون وبرحسب وظایف سازمان ها می تواند مطرح گردد.

9 دی 1402

دختران انگلیسی در حال بازی دیابولو روی پشت بامی در تبریز

تصویری که دو دختر انگلیسی را در حال بازی دیابولو بر روی سقفی در تبریز، ایران، 1908 نشان می‌دهد. در پس‌زمینه، توپخانه‌ ی انقلابیون تبریزی آماده دفاع از انقلاب است که برای اقدام علیه سلطنت طلبان ایرانی آماده است ...........

5 دی 1402

مردمان و آجیل فروش در تبریز قدیم

آنها هیچ کدام دیگر نیستند ، شاید یکی از آنان پدر بزرگ ما باشد که نمی شناسیمش ، شاید این عکس تنها عکس زندگی شان باشد .......یک روز در حین عبور از کوی و برزن عکاسی از آنها خواسته است تا برای گرفتن عکس بایستند و ............

30 آذر 1402

سال ها پیش؛ جشنی در تبریز

یک لیتوگرافی سیاه و سفید ما را به اوایل قرن بیستم می برد. این تصویر که بخشی از یک مجموعه خصوصی است، در اصل به عنوان تصویری برای «جهان و مردمانش»، یک تور جامع از همه سرزمین‌ها توسط چارلز اف هورنای خلق شد. در این صحنه، ما در فصل تعطیلات به خیابان های پر جنب و جوش تبریز، ایران منتقل می شویم. خیابان‌های سنگ‌فرش شده در میان منظره شهری شلوغ، پر از مردمی است که از اوقات فراغت خود لذت می‌برند و در اشکال مختلف سرگرمی شرکت می‌کنند. یکی از نکات برجسته نمایش عروسکی یا بازی عروسکی است که در گوشه خیابان برگزار می شود. این هنرمند به طرز ماهرانه ای جوهره فرهنگ ایرانی و جذابیت خاورمیانه را با جزئیات پیچیده به تصویر می کشد. این معماری عکس منعکس کننده طرح های سنتی یک جامعه است و در عین حال تأثیرات مناطق مجاور را به نمایش می گذارد. دین نیز نقش مهمی در این تصویر بازی می کند، زیرا می توان افرادی را مشاهده کرد که درگیر اعمال مذهبی مرتبط با جشن های سال نو هستند. این سنگ نگاره نه تنها نگاهی اجمالی به زندگی در دهه 1920 به ما می دهد، بلکه به عنوان یک ابزار آموزشی برای درک جغرافیا و فرهنگ های مختلف در سراسر جهان عمل می کند. این به ما یادآوری می کند که چگونه هنر می تواند ما را در زمان و مکان منتقل کند و به ما امکان می دهد سنت ها و آداب و رسوم مختلف را درک کنیم. عکس «سال نو در تبریز (لیتو)» قطعه ای خاطره انگیز است که تماشاگران را به غرق شدن در عصری دیگر و در عین حال قدردانی از تکنیک هنری و میراث فرهنگی دعوت می کند.

29 آذر 1402

جلیقه ی کلیسایی بافت و دوخت تبریز بین سال های 1275-1400 میلادی

این جلیقه، لباس کلیسایی است که اسقف‌ها و کشیشان در طول مراسم عشای ربانی بر تن می‌کردند، که از مخمل قرمز طرح‌دار با ردیف‌هایی از دگمه های طلا ساخته شده است و نمونه بارز تبادل فرهنگی بین خاورمیانه و غرب است. این یکی از حدود 30 قطعه باقیمانده با این نقش است که بیشتر آنها به شکل قطعه هستند. فهرست های کلیساهای پاپ و ایتالیایی نشان می دهد که چنین پارچه هایی در اواخر قرن سیزدهم و چهاردهم بافته شده اند. این پارچه که از دیرباز با اسپانیا یا ایتالیا مرتبط بوده است، اخیراً به شرق جهان اسلام و به ویژه تبریز در شمال غربی ایران نسبت داده شده است. انتساب بر اساس مشخصات فنی، شرح موجودی، و شهرت تبریزی ها به عنوان مرکز منسوجات لوکس است. ابریشم، بافت ساده با آمیختگی جناغی از تارهای ثانویه صحافی و پودهای پوششی تکمیلی ابریشمی با لایه‌های طلایی-حیوانی-لایه‌پیچ شده است. تارهای تکمیلی شمع که مخملی بریده شده را تشکیل می دهند. لبه‌های ابریشم با نوارهای فلزی طلایی، نوار ماسوره‌ای. اندود شده با ابریشم، بافت ساده است.

28 آذر 1402

خرابه های استحکامات قدیمی تبریز

این تصویر با عنوان "ویرانه های تبریز (ویرانه های استحکامات قدیمی)" ما را به سال 1881 می برد و بخشی از تاریخ شهر تبریز آذربایجان را به تصویر می کشد. این تصویر بقایای استحکامات قدیمی را نشان می‌دهد که زمانی بلند و سربلند بودند و اکنون به ویرانه تبدیل شده‌اند.

26 آذر 1402

دروازه اصلی شهر تبریز - مکانی که هنر در میان مناظر خیره‌کننده با سنت تلاقی می‌کند.

این عکس با عنوان "ایران تبریز" ما را به سفری بصری به شهر تاریخی تبریز (که قبلا به نام توریس شناخته می شد) در ایران می برد. این تصویر ورودی اصلی این شهر مشهور را نشان می دهد که به خاطر فرش های نفیس خود شهرت یافته است. این عکس که در سال 1848 گرفته شده است، ما را به گذشته می برد و نگاهی اجمالی به تاریخ غنی تبریز دارد. همانطور که به این منظره چشمگیر خیره می شویم، بلافاصله به عظمت و زیبایی معماری ورودی که پذیرای بازدیدکنندگان این شهر باستانی است جذب می شویم. اهمیت تبریز به عنوان یک قطب فرهنگی از طریق شهرت آن در تولید فرش های استثنایی مشهود است. این شاهکارهای پیچیده بافته شده مترادف با نام تبریز شده اند و همچنان در سراسر جهان به شدت مورد توجه هستند.

26 آذر 1402

دروازه ی تبریز

این تصویر «دروازه شهر، تبریز»، اثری برجسته از هنر تاریخی قرن نوزدهم را به نمایش می‌گذارد. این شاهکار قدیمی که با جزئیات نفیس و تکنیک تصویری حکاکی شده است، ما را در زمان به عقب به شهر مسحورکننده تبریز در ایران می برد. این تصویر عظمت دروازه شهری را به تصویر می کشد که روزگاری با افتخار به عنوان ورودی تبریز قرار داشت. جذابیت ویکتوریایی آن از طریق حکاکی های پیچیده و طراحی به سبک قدیمی، که منعکس کننده حساسیت های هنری آن دوران است، مشهود است. دست ماهر حکاکی به زیبایی هر ظرافت معماری و تزیینات آراسته را به تصویر کشیده است و بینندگان را به دنیای گذشته منتقل می کند. همانطور که ما به این اثر مسحور کننده نگاه می کنیم، یاد میراث فرهنگی غنی که در دیوارهای تاریخی آن تعبیه شده است می افتیم. دروازه شهر نمادی بیش از یک ورودی فیزیکی است. این نشان دهنده قرن ها تاریخ، سنت و مقاومت است که تبریز را به شکل امروزی درآورده است. این عکس به ما فرصتی می دهد تا نه تنها جلوه زیبایی شناختی آن را درک کنیم، بلکه به اهمیت تاریخی آن نیز بپردازیم. این به عنوان پنجره ای در طول زمان عمل می کند و به ما امکان می دهد دورانی را کشف کنیم که حکاکی به خودی خود یک شکل هنری در نظر گرفته می شد.

3 شهریور 1402

بی آبی تبریز و فروش محصول هندوانه دیم در آرپا دره سی

هندوانه دیم تبریز، نمادی از کشاورزی بدون آب و ارائه محصولی پر آب و با ارزش در اطراف تبریز است ،

25 خرداد 1402

باغ سبزی حاج حمید

باغ سبزی حاج حمید یکی از باغات سبزی تبریز است که هنوز سرسبز و پرمحصول در داخل شهر زیبایی خود را حفظ کرده است ............

18 دی 1400

کلیسای سهرل ، کلیسای سنت جان یک اثر ملی

کلیسای سهرل یک کلیسا متعلق به کلیسای حواری ارمنی می‌باشد که در روستای سهرل، ۱۳ کیلومتری جاده تبریز مرند و در ۳۵ کیلومتری تبریز واقع شهرستان شبستر، بخش صوفیان می‌باشد. ساخت و ساز این ساختمان در سال ۱۸۴۰ میلادی؛ به پایان رسید این بنا به سبک معماری ارمنی طراحی شده‌است.

17 دی 1400

موجومبار ، سفری در گذشته های سرزمین + ویدئو

از تبریز به سمت مرند راه افتاده ای ! از روستای امند می گذری و راه را به سمت دهکده مزرعه و بعد از آن روستای سار پی می گیری ! حال به محدوده موجومبار نزدیک شده ای ! جنگل دست ساز انسان دره ی زیبای "ساری چای" را تسخیر کرده است! مقبره ی پیر از دور دست قابل دیدن است و حال به موجومبار رسیده ای ! گله در حال عبور از زیر پل است ، دختر کوچولوی زیبا عجین با رنگ های طبیعت در کنار باغ ایستاده است

12 آذر 1400

توریسم کباب در مشگین شهر + ویدئو

از تبریز یا ازاردبیل به خیاو یا همان مشگین شهر دو سه ساعتی راه است ، در داخل شهر یا مناطق مسکونی مجاور شهر مانند احمد آباد، مزرعه خلف،قصبه رستوران های کباب در حال کار هستند و همیشه مشتری دارند ، گاه بعضی ها کاملا پر و مملو از مشتری اند و مردم گوشت خوار و عاشق کباب از گوشت تازه، لذت آن را در رستوران ها و کباب پزی های کنار شهر تجربه می کنند. اقتصاد روستایی در احمدآباد ،مزرعه خلف و قصبه و حتی در داخل شهر مشگین توانسته است با توجه به مزیت های خود در پرورش و تولید دام آن را به درامدزایی مناسب و یک عادت و فرهنگ غذایی تبدیل کند .

14 مرداد 1400

کلیسای سنت هریپسیمه با موسیقی آوه ماریای شوبرت

کلیسای سنت هریپسیمه از کلیساهای ارامنه استان آذربایجان شرقی است که در روستای زیبای موجومبار قرار دارد.... تاریخ بنای ساختمان اصلی کلیسا را سدهٔ نهم میلادی دانسته‌اند

ارتباط با تبریز امروز

اخبار ، گزارشات ، عکسها و فیلم های خود را برای ما ارسال دارید . برای ارسال میتوانید از طریق آدرس تلگرامی یا ایمیل استفاده کنید.

info@tabriz-emrooz.ir

اشتراک در خبرنامه

برای اطلاع از آخرین خبرهای تبریز امروز در کانال تلگرام ما عضو شوید.

کانل تلگرام تبریز امروز

فرم تماس با تبریز امروز

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری تبریز امروز بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی وتولید توسططراح وب سایت