مصونیت برای نتایاهو ، ناامنی برای او و اسرائیل بوجود آورد
ناآرامی‌های شدید در بخش‌هایی از اسرائیل یکشنبه شب پس از آن آغاز شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، وزیر دفاع خود را به دلیل انتقاد از اصلاحات قضایی تفرقه‌انگیز دولت برکنار کرد، که باعث شد معترضان به خیابان‌ها بیایند، دانشگاه‌ها درهای خود را ببندند و رهبران اتحادیه‌ها به یک ژنرال دیکتاتور در حال ظهور اشاره کنند. . برکناری یوآو گالانت که در بیانیه‌ای تک خطی توسط دفتر نخست‌وزیری اعلام شد، یک بحران داخلی دراماتیک را تشدید کرد - یکی از شدیدترین‌ها در تاریخ اسرائیل - که با تلاش دولت برای کنترل بیشتر بر انتخاب قضات و محدود کردن اختیارات دادگاه بر پارلمان دادگاه عالی آغاز شد. . برکناری گالانت تظاهرات پر هرج و مرج آخر شب را در تل آویو و اطراف آن به راه انداخت، جایی که معترضان یک بزرگراه چند خطی را مسدود کردند و حداقل دو جاده اصلی را آتش زدند، و در اورشلیم، جایی که جمعیت از موانع پلیس خارج از محل اقامت شخصی نتانیاهو عبور کردند. با نزدیک شدن به نیمه شب، روسای دانشگاه های تحقیقاتی پیشرو اسرائیل به طور جمعی اعلام کردند که اتاق های کلاس خود را برای آینده نزدیک می بندند. استعفای سرکنسول اسرائیل در نیویورک و هیستادروت، بزرگترین اتحادیه کارگران کشور، هشدار می دهند که ممکن است روز دوشنبه یک اعتصاب عمومی را همراه با مشاغل پیشرو اعلام کند.......................بحران آینده قوه قضائیه اسرائیل هفته ها اعتراض، تنش با دولت بایدن و ناآرامی در ارتش را برانگیخته بود. اکنون باعث ایجاد شکاف در خود ائتلاف حکومتی، هماهنگی سیاسی غیرمعمول از سوی دانشگاهیان ارشد و مداخله سیاسی نادر از سوی اتحادیه‌های کارگری شده است.
حمله هوایی آمریکا به سوریه پس از کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی توسط هواپیمای مشکوک بدون سرنشین
این حمله و پاسخ ایالات متحده تلاش های اخیر برای کاهش تنش ها در سراسر خاورمیانه را تهدید می کند که قدرت های رقیب منطقه ای در روزهای اخیر پس از سال ها آشفتگی، گام هایی به سمت تنش زدایی برداشته اند.
عربستان سعودی و ایران برای برقراری مجدد روابط در مذاکرات به میزبانی چین توافق کردند
توافق بین رقبای منطقه ای توسط چین تسهیل شد و بر اهمیت اقتصادی و سیاسی فزاینده این کشور در خاورمیانه تاکید کرد.................جاناتان فولتون، کارشناس ارشد غیر مقیم برنامه های خاورمیانه در شورای آتلانتیک، گفت که چین همچنین خواهان ثبات در منطقه است، زیرا بیش از 40 درصد واردات نفت خام این کشور از خلیج فارس انجام می شود. او گفت: «پکن با استفاده از دیپلماسی مشارکت استراتژیک خود رویکردی هوشمندانه اتخاذ کرده است و سرمایه دیپلماتیک را در هر دو سوی خلیج ایجاد می کند. برخلاف ایالات متحده که یک طرف را در مقابل طرف دیگر متعادل می کند و بنابراین ظرفیت دیپلماتیک خود را محدود می کند...............مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی ها، یک موسسه تحقیقاتی مستقر در واشنگتن، تجدید روابط ایران و عربستان را که ناشی از میانجیگری چین است، به عنوان "باخت، باخت، باخت برای منافع آمریکا" توصیف کرد. وی افزود: این نشان می‌دهد که سعودی‌ها به حمایت از واشنگتن اعتماد ندارند، ایران فرصتی برای کنار زدن متحدان آمریکایی برای پایان دادن به انزوای بین‌المللی خود می‌بیند و چین در حال تبدیل شدن به قطب اصلی سیاست قدرت خاورمیانه است.........وقتی صحبت از دفاع و امنیت می شود، او گفت: «ریاض هنوز به زبان انگلیسی فکر می کند. اما پس از سال ها احساس اینکه ایالات متحده به متحدی کمتر قابل اعتماد تبدیل شده است، آنها در حال گسترش اتحاد خود در هر کجا که می توانند هستند
گشت و گذار دبیرکل یونسکو در خیابان المتنبی بغداد و موزه ملی عراق
در شرایطی که عراق درگیر پیامدهای ناشی از تغییرات آب و هوایی از جمله کم‌آبی که تالاب های ثبت شده در میراث یونسکو را به خطر مواجه کرده، آزوله پیشنهاد داد یک تیم از کارشناسان برای کمک به این کشور در مقابله با «بحران ساختاری» فرستاده شود. وی طی دیدار از یک کتاب فروشی در خیابان «المتنبی» بغداد در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اظهار کرد که در طول تمام سال های جنگ و اشغال کشور توسط داعش، فرهنگ و آموزش دو موضوعی بودند که در یک کشور با قدمت تاریخی هزار ساله عمدا مورد تخریب و حمله واقع شدند. وی افزود که اکنون برای جستجوی این هویت فرهنگی و کمک به بازسازی عراق در این کشور حضور دارد و صرفا در پی بازسازی میراث فرهنگی این کشور مثل چیزی که در موصل صورت گرفت نیست؛ بلکه به عقیده وی تمام موضوعات مربوط به میراث غیرمادی از جمله آموزش باید مورد بازسازی و اصلاح قرار بگیرد. بازدید آزوله از خیابان المتنبی که به کتاب فروشی هایش مشهور است و در سال 1932 افتتاح شد، یک حرکت نمادین بزرگ حساب می شود به ویژه اینکه در سال 2007 مورد حمله شدیدی قرار گرفت و 30 شخص در آنجا کشته شدند. همچنین آزوله اظهار کرد که اشغال مناطقی از عراق توسط داعش و پیامدهای ناگوار آن باعث گسست پیوندهای جامعه عراق شد و افزود که سازمان یونسکو اکنون خود را ملزم به تشریک مساعی جامعه جهانی و تلاش مستقیم برای عمران و آبادانی زمین می داند.
کشف یک مومیایی در صنعا
سازمان کل آثار باستانی، موزه و نسخه های خطی یمن در بیانیه ای اعلام کرد که روز گذشته یک مومیایی را که در نزدیکی یک سطل زباله رها شده بود را دریافت کرده است. براساس بیانیه مذکور، سارقان قبور و قاچاقچیان آثار باستانی این مومیایی را کشف کرده و پس از آسیب به آن، مومیایی را در کنار سطل زباله رها کرده بودند. سازمان آثار باستانی یمن تاکید کرد که در بسیاری از مناطق یمن نظیر صنعا، المحویت، ذمار، الجوف و شبام، مومیایی وجود دارد. یمن از مهم ترین کشورهایی است که در آن مومیایی وجود دارد و از برترین کشورها در سطح جهان در مومیایی کردن پس از مصر و شیلی قرار دارد.
تصاویری از هوای زمستانی سد دربندیخان سلیمانیه
فصل زمستان، زیبایی چشم نوازی به سد دربندیخان در سلیمانیه اقلیم کردستان عراق داده است.
اقامه نماز میت غیابی برای قربانیان زلزله امروز در مسجدالاقصی
صدها نفر از مردم فلسطین امروز برای قربانیان زلزله ترکیه و سوریه در مسجدالاقصی در قدس اشغالی نماز میت غیابی ادا کردند.
سارا السید به‌عنوان معاون وزیر خارجه عربستان در امور دیپلماسی تعیین شد
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان، سارا بنت عبدالرحمن السید را به‌عنوان معاون وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی عمومی منصوب کرد. وزارت خارجه‌ عربستان سعودی، روز یک‌شنبه، ۲۲ ژانویه ، در اعلامیه‌ای ضمن اعلام این خبر، گفته است که در حال حاضر سفیر این کشور در نروژ، سوئد ، فنلاند، امریکا و اتحادیه اروپا نیز زنان هستند.
آغاز پروژه کاشت 49 میلیون اصله درخت میوه در عربستان
به گزارش «آناتولی»، وزارت محیط زیست و منابع آبی و کشاورزی عربستان امروز (سه‌شنبه 24 ژانویه) اعلام کرد که مرحله اول طرح کاشت 45 میلیون درخت میوه و 4 میلیون درخت لیمو را که از منابع آبی تجدیدپذیر (آب شیرین‌شده دریا و آب تصفیه‌شده) آبیاری می‌شوند آغاز کرده است.
انگلستان در پی تأسیس دانشگاه در عراق
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، نعیم العبودی، وزیر آموزش عالی در دیدار یک هیئت رسمی از شورای بازرگانی عراق و بریتانیا (IBBC) و شورای فرهنگی انگلستان به ریاست بارون «اما نیکلسون» پرونده پروژه پیشنهاد ساخت دانشگاه بریتانیایی در عراق را دریافت و بر حمایت وزارت آموزش عالی عراق از تأسیس دانشگاه‌های معتبر خارجی و به خصوص اروپایی در کشور تأکید کرد.
بهار مکه در زمستان خاورمیانه
تصاویری از کوهستان هدی الشام، در شمال مکه مکرمه منتشر شده که نشان می دهد این منطقه امروز یکم رجب و در ژانویه 2023 سرسبز شده است.
السودانی رئیس بانک مرکزی و مدیر بانک تجارت عراق را برکنار کرد
به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، السودانی همزمان علی محسن العلاق را به عنوان سرپرست بانک مرکزی عراق منصوب کرد. وی همچنین دستور بازنشستگی «سالم الچلبی» مدیر بانک تجارت عراق را نیز صادر و «بلال الحمدانی» را با حفظ سمت به عنوان مدیر بانک تجارت عراق منصوب کرد. این در حالی است که افزایش قیمت دلار در بازارهای عراق در هفته های اخیر موجب اعتراضاتی در عراق شده است. علی محسن العلاق در سال‌های 2014-2020 رئیس بانک مرکزی عراق و نماینده عراق در صندوق بین‌المللی پول و پیش از آن از 2007-2014 رئیس شورای مشترک مبارزه با فساد بود.
اقلیم کردستان نزدیک به 6 هزار اثر باستانی را ثبت کرد
اقلیم کردستان از ثبت پنج هزار و 800 اثر باستانی خبر داد و امیدوار است که این آثار به بازدهی مالی و فرهنگی دست یابند. «مسرور بارزانی» نخست وزیر اقلیم کردستان عراق گفت که آثار باستانی ما بخشی از ثروت و منابع تاریخی و فرهنگی مان است. وی افزود: حفاظت از آثار باستانی، اولویت اصلی ما خواهد بود و برای تقویت ابزارهای کشف، نگهداری و حفاظت از آنها مطابق با استانداردهای رایج بین المللی تلاش خواهیم کرد تا از این آثار باستانی به نحو احسن در حوزه گردشگری استفاده کنیم
برداشت قهوه در یمن، یکی از مشهورترین تولیدکنندگان قهوه در جهان
قهوه بخشی اساسی از فرهنگ و روش زندگی در خاورمیانه و شمال آفریقا محسوب می شود. به گزارش نون پست، مردم در 500 سال گذشته از شاخ آفریقا برای قهوه به یمن سفر می کردند و اینگونه یمن جایگاه خود را به عنوان یکی از مشهورترین تولیدکنندگان قهوه در جهان حفظ کرد. در حالی که قهوه پیشتر اساسا در میان صوفیان به عنوان روشی برای بیدار ماندن و شب زنده داری رواج داشت، امروزه در همه مناسبات به عنوان نوشیدنی تفریحی سرو می شود. در یمن همچنان کشاورزان از روش های سنتی برای کاشت و برشته کردن دانه های قهوه استفاده می کنند، به گونه ای که در آن از هیچ ابزار یا مواد شیمیایی یا روش های جدید استفاده نمی شود. زمان برداشت قهوه در یمن از نوامبر آغاز می شود و تا آخر ماه ژانویه ادامه دارد. یکی از مهم‌ترین مناطق کاشت قهوه شهر المناخ در صد کیلومتری غرب صنعاست. اکثر قهوه مختص یمن در اراضی مرتفع در ارتفاع 1800 متری رشد می کند.
: همچنان نیازمند حضور نیروهای امریکایی هستیم
نخست وزیر عراق در گفت‌وگو با روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال از حضور نیروهای امریکایی در کشورش دفاع کرد و حاضر به تعیین جدول زمانی برای خروج آنها نشد.
رهبران عراقی بر نام حلیج عربی پافشاری می کنند
پیش از این حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در 11 ژانویه گفته بود که سفیر عراق را در پی استفاده مسئولین عراقی از نامی مجعول برای خلیج فارس به وزارت امور خارجه فرا خواندیم و حساسیت ملت بزرگ ایران را نسبت به به‌کارگیری واژه دقیق و کامل خلیج فارس به طرف عراقی منعکس کردیم. امیرعبداللهیان، در واکنش به استفاده از عنوان خلیج عربی توسط مقامات عراقی افزود که آقای السودانی در مطلبی که در فضای مجازی اخیراً منتشر کردند این مساله را اصلاح کردند. با مراجعه به حساب تلگرامی محمد شیاع السودانی، مشاهده شد که السودانی پست خود را اصلاح کرده و عبارت «کأس الخلیج العربی» را به «کأس الخلیج العربية» تغییر داده است. نکته جالب توجه این است که عبارت «خلیج عربی» در بیانیه تلگرام السودانی به زبان انگلیسی اصلاح نشده و همچنان عبارت Arabian Gulf درج شده است.
احیای تالاب «حویزه» در جنوب عراق با هدایت آب بارندگی‌های اخیر
وزارت منابع آبی عراق از احیای تالاب حویزه در استان میسان در پی بارش‌های اخیر خبر داد.
افتتاح 80 مرکز خدمات گردشگری در کربلا در سال 2022
کربلا توسعه فراوان در ابعاد گوناگون به خصوص در بخش گردشگری را شاهد است و در سال گذشته بیش از 80 مرکز خدمات گردشگری در این استان افتتاح شده است. وی افزود که استانداری در سال جاری نیز مراکز گردشگری بیشتری را افتتاح خواهد کرد و تأکید کرد که این استان در نظر دارد برای اعلام کربلا به عنوان پایتخت گردشگری عربی اقدام کند و در حال تکمیل پرونده‌های مربوطه است. الخطابی ادامه داد که کربلا سالانه میزبان بیش از 50 میلیون زائر است. وی تأکید کرد که کربلا شاهد برنامه عمرانی گسترده‌ و اجرای پروژه‌های راهبردی در بخش‌های گوناگون از جمله بخش‌های زیرساختی و گردشگری است.
پوشش عربی بر شانه های قهرمان ، نماد تلاش اعراب برای رشد و توسعه
کمی قبل از اینکه لیونل مسی برای بالا بردن جام جهانی به روی صحنه برود، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر شنل مشکی به نام "بشت" را روی شانه های ستاره آرژانتینی فوتبال قرار داد. تصاویری از مسی که در پارچه مشکی پیچیده شده بود، که ممکن است به عنوان پوشاندن پیراهن ملی او تعبیر شود، باعث سردرگمی در سراسر جهان شد. بسیاری از هواداران او این سوال را مطرح کردند که چرا ستاره فوتبال آرژانتینی در شنل عربی پوشانده شده است، و برخی معتقدند که "لیونل مسی یک لحظه نمادین را خراب کرد."
دیدگاهمان درباره امنیت منطقه با کشورهای شورای همکاری منطبق است
سفیر چین در عربستان تأکید کرد که عربستان با برگزاری این نشست‌ها نشان داد که «کشور صلح و پیشرفت و پذیرای همه است». وی گفت که چین عربستان را یک قدرت مهم در جهان چندقطبی می‌داند و اهمیت ویژه‌ای به گسترش روابط راهبردی فراگیر با عربستان می‌دهد و افزود که در توافق شراکت راهبردی امضا شده میان سران دو کشور تصریح شده که هر دو سال یک بار دیداری در سطح سران میان دو کشور برگزار شود. سفیر چین در عربستان یکی از مهم‌ترین نتایج سفر رئیس جمهوری این کشور به عربستان را درج عربستان به عنوان یکی از مقصدهای گردشگران چینی دانست و افزود که به زودی گردشگران چینی از مهم‌ترین مسافران به مقصد عربستان خواهند بود. او تأکید کرد که در سطح امنیت منطقه‌ای نیز چین و کشورهای شورای همکاری مواضع یکسانی درباره حفظ امنیت و ثبات در منطقه دارند. وی افزود که چین و عربستان درباره منطبق کردن پروژه چینی راه ابریشم جدید و سند چشم‌انداز 2030 عربستان نیز به توافق رسیده‌اند و این روند ادامه خواهد داشت.
اقتصاد عراق متاثر از تخفیف‌های نفتی ایران و روسیه
به نوشته وبگاه الجزیره، پیشنهاد های روسیه و ایران به چین و هند برای تخفیف‌ قیمت نفت خام، نگرانی ‌ها در مورد آینده صادرات نفت کشور عراق را افزایش داده، به‌ویژه با توجه به اینکه این کشور 95 درصد برای تأمین مالی بودجه خود به صادرات نفت متکی است. بر اساس گزارش های قبلی، با کاهش تقاضا برای نفت عراق در همه انواع آن، پس از آنکه کشورهای چین و هند از بزرگترین خریداران آن بودند، عراق از بزرگترین متضررین در این مسئله خواهد بود. این در حالی است که دیگران بر این باورند که این امر بازارهای جدیدی را ایجاد می کند که سود عراق را افزایش می دهد. به گفته «احمد صدام»، کارشناس اقتصادی، طبیعی است که تصمیم روسیه برای کاهش قیمت هر بشکه نفت صادراتی به هند و چین منجر به افزایش تقاضای نفت از روسیه به میزان 15.5 درصد در برابر کاهش میزان واردات نفت از عراق به میزان 10.5 درصد شود، همچنین تصمیم ایران به کاهش حدود 10 دلار از قیمت جهانی، رقابت شدیدی را با عراق ایجاد کرده است. صدام در ادامه افزود که این تغییر در میزان تقاضا به معنای کنارگذاشتن دیگر بازارهای نفت نیست، به ویژه بازار نفت عراق که پس از کشور عربستان سعودی منبع دوم تامین نفت برای کشور هند به شمار می رود. با وجود کاهش قیمت نفت، سهم واردات از روسیه تنها 19 درصد از میزان کل تقاضای هند را که حدود 5 میلیون بشکه در روز برآورد شده است شامل می شود. کشور هند روزانه نزدیک به 950 هزار بشکه از روسیه وارد می کند و میزان واردات چین از این کشور 860 هزار بشکه در روز است و همچنین روزانه 700 هزار بشکه از ایران وارد می کند. صدام همچنین گفت که باتوجه به این شرایط، تنها یک انتخاب در برابر عراق وجود دارد و آن تنوع بخشیدن به مقاصد صادراتی، به ویژه به دو قاره اروپا و آمریکاست. برآوردها حاکی از آن است که در پی این شرایط، صادرات نفت به ایالات متحده آمریکا به میزان 11 درصد افزایش یافته است.
حکمرانی قطر بر گاز در جهان با هزینه روسیه
قطر سلطه گاز طبیعی خود را به هزینه روسیه گسترش داد ! پس از تهاجم روسیه به اوکراین و دور شدن فرصت تجارت گاز روسیه ، قطر با افزایش نفوذ خود در آستانه تبدیل شدن به یک تامین کننده بزرگ انرژی برای اروپا است . جنگ روسیه در اوکراین بازارهای جهانی انرژی را به لرزه انداخته و اروپا را با کمبود گاز طبیعی مواجه کرده است، قیمت تمام سوخت‌های فسیلی را افزایش داده و رکود جهانی را تهدید می‌کند. اما یک کشور به نام قطر بطور موثر برای به دست آوردن مزیت اقتصادی و سیاسی از این آشفتگی جهانی به نفع خود مانور داده است:. قطر که از دیرباز صادرکننده بزرگ گاز طبیعی مایع به کشورهای آسیایی بود، در آستانه تبدیل شدن به یک منبع انرژی حیاتی برای اروپا است که در حال دور شدن از وابستگی خود به روسیه است. قطر همچنین در حال نزدیک‌تر شدن به چین است و امیدهای روسیه برای تغییر مسیر انرژی‌هایی از اروپا که دیگر آنها را نمی‌خرد ، به سمت آسیا تضعیف می‌کند. به گفته بسیاری از کارشناسان انرژی، قطر در حال تبدیل شدن به عربستان سعودی گاز طبیعی است - تامین کننده انرژی ضروری با ذخایر عظیم و هزینه های بسیار پایین! این بدان معناست که قطر می‌تواند گاز طبیعی را طولانی‌تر و سودآورتر از سایر صادرکنندگان بزرگ مانند استرالیا و روسیه بفروشد، حتی در شرایطی که تغییرات آب و هوایی بسیاری از کشورها را مجبور به کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی می‌کند.
بیمارستان ایرانی امام علی (ع) در نجف تکمیل و تجهیز می‌شود
فعالیت پزشکان ایرانی در بیمارستان ایرانی امام علی(ع) در نجف، ارسال داروهای تولید ایران به عراق برای استفاده در این بیمارستان و همچنین فعالیت‌های مشترک درمانی در خدمت‌رسانی به زائران حرم مطهر امام حسین(ع) بویژه در ایام اربعین تسریع می‌شود. به گزارش ایسنا، در دیدار پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران در عراق با صالح مهدی الحسناوی، وزیر بهداشت این کشور بر تسریع در صدور مجوزهای مربوط به تکمیل بیمارستان امام علی(ع) نجف و حضور تیم‌های درمانی ایرانی در ایام اربعین حسینی تاکید شد. در این دیدار موضوعاتی همچون افزایش همکاری‌ها و تسریع در روند صدور مجوز ورود و استقرار تجهیزات پزشکی و امکانات لازم به بیمارستان امام علی(ع) شهر نجف اشرف، مطرح شد و مورد توافق قرار گرفت. برپایه گفت‌وگوها و توافقات انجام شده، فعالیت پزشکان ایرانی در بیمارستان ایرانی امام علی(ع) در نجف، ارسال داروهای تولید ایران به عراق برای استفاده در این بیمارستان و همچنین فعالیت‌های مشترک درمانی در خدمت‌رسانی به زائران حرم مطهر امام حسین(ع) بویژه در ایام اربعین تسریع می‌شود. تسهیل در ورود تیم‌های درمانی، دارو و آمبولانس‌های هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به خاک عراق در ایام برگزاری پیاده‌روی بزرگ اربعین؛ از دیگر محورهای گفت‌وگوی دو طرف بود. همچنین ارزیابی همکاری‌های انجام شده در عملیات اربعین سال جاری و افزایش خدمات مشترک در بی
تصویب بودجه 297 میلیارد دلاری عربستان بدون کسری
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، پس از جلسه تصویب بودجه در هیئت دولت، گفت که روند تحول اقتصادی در کشور ادامه دارد و دستاوردهای موجود نشان‌دهنده موفقیت در اجرای اصلاحات اقتصادی و مالی است. او گفت که دولت به اجرای پروژه‌های سودآور ادامه می‌دهد و برای متنوع کردن منابع اقتصادی و تقویت بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار تلاش می‌کند. وی افزود که عربستان تا پایان سه ماهه سوم سال 2022 شاهد افزایش 10.2 درصدی تولید ناخالص داخلی بوده است ضمن اینکه رشد اقتصاد غیر نفتی نیز 5.8 درصد بوده است. عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان و بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت اوپک است و اقتصاد این کشور تا حد زیادی وابسته به نفت است. عربستان در سال 2022 نیز برای اولین بار پس از 8 سال، کسری بودجه نداشت.